De voorzitter schrijft …. (oktober)

 

De voorzitter schrijft …. (oktober)

John Lennon zong enkele decennia geleden dat het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt. Voor mij heel passend bij de ontwikkelingen rondom het dorpshuis van de afgelopen maand. Schreef ik in mijn vorige column nog dat ik dacht dat we voldoende tijd hadden om te bepalen hoe we verder zouden gaan met de teruglopende inkomsten van het dorpshuis, blijkt nu dat Lineke per 1 december met een welverdiend pensioen gaat. Dit geeft ons als Dorpsraad redelijk wat hoofdbrekens over hoe we verder gaan.

Op donderdag 12 september was er een informatieavond over ’t Eultje en het dorpshuis. Op deze avond heb ik verschillende beheervormen (nieuwe beheerder, overgaan naar de Stichting dorps- en gemeenhuizen, alternatieve beheervorm of sluiting) toegelicht. Verschillende opties die we als dorpsraad gaan uitzoeken. Met als doel te zorgen dat het dorpshuis ook in de toekomst kan blijven bestaan. Tot we een passende oplossing hebben gevonden, zal er vanaf 1 december een overgangsperiode zijn waarin de dorpsraad het beheer van het dorpshuis op zich zal nemen. Maar we kunnen dit niet alleen en hebben hier vrijwilligers voor nodig. Vrijwilligers in alle vormen en maten. Samen kunnen we het dorpshuis openhouden!

Er gebeurde nog meer in de dorpsraad. Door familieomstandigheden ben ik zelf wat minder aanwezig, maar de andere leden van de dorpsraad hebben ook teruggekeken op de organisatie van de zomerbbq. het is fijn om te merken dat iedereen elkaar beter leert kennen wat de samenwerking ten goede komt. Ook heeft wethouder Hanno Canters kennisgemaakt met de nieuwe leden van de dorpsraad en er is gesproken over de relatie met de gemeente. De dorpsraad mag dan geen besluiten nemen in de gemeentelijke politiek, maar het advies en meedenken wordt zeer gewaardeerd en soms zelfs als essentieel voor de besluitvorming gezien door de gemeente.


Terug naar overzicht